Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa fiora co myślicie?

Drzew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z Champa "press R to win" zrobili coś co wymaga troszkę myślenia i skilla.Na pewno zwiększono trudność Fiory. Co do reszty to trzeba zobaczyć jak wypadnie w grze

Opublikowano

Ciekawa mechanika ulta, mogą być ciekawe duele, mam nadzieję, że ciężko będzie ograć taką Fiore w 1v1 oraz, że jej ult będzie na tyle użyteczny, że zaczną nią grać w wyższym elo/lcs.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Słaby laning, dobry late, użyteczna w TF. Brakuje mi u niej jakiegoś lepszego gapclosera, bo samo jedno Q może nie wystarczyć.­ 

Opublikowano

Ciekawa mechanika ulta, mogą być ciekawe duele, mam nadzieję, że ciężko będzie ograć taką Fiore w 1v1 oraz, że jej ult będzie na tyle użyteczny, że zaczną nią grać w wyższym elo/lcs.

Fiorka żeby orać tak konkretnie potrzebuje dobrego feda, a tego w LCS jej nie dadzą. W late taki Gnar czy Maokai > Fiora, więc LCS wątpię :P

Z całą pewnością z championa press R to win powstało coś ciekawego :)

Opublikowano

Nowa Fiora do niczego się nie nadaje z dobrego champa zrobili gówno któremu nawet minion spuścił by łomot!

Jak ktoś nie umie grać, to się nie dziw że jest gównem.

Fiora potrzebuje feeda? Fiora nie potrzebuje feeda, wystarczy jej lw, hydra i youmouu.. Niektórzy nie wiedzą nic o niej, nie grali nową postacią (jak i starą) a się wypowiadają.

Nie grają nią na lcs'ach, bo nie ma dobrego escape i początkowo jest zwyklym papierem (+ nie dostaje buffów), także proszę, nie macie pojęcia - nie wypowiadajcie się. :)

Opublikowano

FioraSpng_wqnsrwa.png

Nowa Fiora tak na prawde jest dosyć słaba. Osoby powyżej które napisały, że wystarczy umieć grać najwyraźniej jeszcze nie miały okazji zagrać tą postacią lub trafili na słabych przeciwników albo dopisało im szczęście.

Fiora słabo sobie radzi w początkowej fazie gry. To co ma do dyspozycji teraz nie jest niczym innym jak osłabienie poprzedniej wersji umiejętności. Do tego wszystkiego dochodzi bardzo duży czas odnowienia umiejętności, które i tak nie są nawet porównywalne do przeciętnych umiejętności innych postaci.

[Pasywna Taniec Fachmistrzyni] Ta umiejętność bierna wydaje się na pierwszy rzut oka nawet dobra. Niestety jesteśmy uzależnieni od tego aby zaatakować w odpowiednim momencie inaczej nie użyjemy naszej umiejętności biernej.

[Q Wypad] Jest to chyba jedna z lepszych umiejętności tej postaci. Nistety jak wspomniałem wyżej umiejętność ta posiada długi czas odnowienia w początkowej fazie gry. Póżniej natomiast wydaje się być w miare neutralne zważywszy na to, że nie posiadamy już dwóch użyc jak to było wcześniej.

[W Riposta] Umiejętność ta kiedyś służyła do zablokowania ataku naszego preciwnika. Dziś również do tego służy lecz wymaga to od nas większego wyczucia czasu niż było to za czasu. Poprzednio mogliśmy użyć tej umiejętności w ruchu. Aktualnie nie ma takiej możliwości przez co jesteśmy łatwym celem dla przeciwnika. Wystarczy, że poczekają aż umiejętność się skończy po czym mogą nas ogłuszyć itd. Uciekając również nie możemy już zablokować ataku gdyż musimy się zatrzymać. Owszem jest opcja ogłuszenia wroga ale nawet mi się to jeszcze nie udało.

[E Szermierka] Dawniej umiejętność napędzająca tę postać podczas gdy nie mieliśmy superumiejętności lub nie chcieliśmy jej używać. Aktualnie jeśli przeciwnik będzie twardy oraz w pełni życia ta umiejętność jest bezużyteczna.

[R Wielkie Wyzwanie] No i w końcu doszliśmy do sedna sprawy. Niegdyś wspaniała umiejętność nazywana przez graczy "NOOBSKĄ" lub "OP" lecz to głównie dzięki niej nie ginęlismy w sekundę. Aktualnie aby użyć tej superumiejętności podczas walki drużynowej powinniśmy chyba kupować przedmioty pod przeżywalność, gdyż w jaki sposób mamy uderzyć przeciwnika od czterech stron świata gdy on cały czas się porusza, ogłusza nas, wokół nas pełno przeciwników, chaos, nie wiadomo co się dzieje i dalej to już chyba nie trzeba się na ten temat wypowiadać. W sytuacji jeden na jeden jeszcze jakoś można przeboleć tę umiejętność.

Podsumowując. Fiora w teorii to fajna odświeżona bohaterka ze świetną mechaniką, lecz w praktyce zastosowanie ich to jest jakiś koszmar. Obstawiam, że jak najszybciej ukaże się aktualizacja poprawiająca te umiejętności gdy tylko RIOT zauważy, że nikt tym nie ma zamiaru grać a umiejętności są denne jak... no właśnie nawet ja nie wiem jakiego słowa tu należałoby zastosować gdyż szkoda obrażać jaką kolwiek rzecz.

Nie obrażam ani nie mam nic do osób, które nadal będą uważały tę postać za dobrą bo ja również mam zamiar nią sobie więcej zagrać ze względu na fajną zabawe. Ale nie warzcie się wybierać jej na rankedzie i broń boże osiągnijcie jeszcze statystyki w okolicach 0/11.

Pozdrawiam.

Gucioland_wqxeeqs.png

Opublikowano

FioraSpng_wqnsrwa.png

Nowa Fiora tak na prawde jest dosyć słaba. Osoby powyżej które napisały, że wystarczy umieć grać najwyraźniej jeszcze nie miały okazji zagrać tą postacią lub trafili na słabych przeciwników albo dopisało im szczęście.

Fiora słabo sobie radzi w początkowej fazie gry. To co ma do dyspozycji teraz nie jest niczym innym jak osłabienie poprzedniej wersji umiejętności. Do tego wszystkiego dochodzi bardzo duży czas odnowienia umiejętności, które i tak nie są nawet porównywalne do przeciętnych umiejętności innych postaci.

[Pasywna Taniec Fachmistrzyni] Ta umiejętność bierna wydaje się na pierwszy rzut oka nawet dobra. Niestety jesteśmy uzależnieni od tego aby zaatakować w odpowiednim momencie inaczej nie użyjemy naszej umiejętności biernej.

[Q Wypad] Jest to chyba jedna z lepszych umiejętności tej postaci. Nistety jak wspomniałem wyżej umiejętność ta posiada długi czas odnowienia w początkowej fazie gry. Póżniej natomiast wydaje się być w miare neutralne zważywszy na to, że nie posiadamy już dwóch użyc jak to było wcześniej.

[W Riposta] Umiejętność ta kiedyś służyła do zablokowania ataku naszego preciwnika. Dziś również do tego służy lecz wymaga to od nas większego wyczucia czasu niż było to za czasu. Poprzednio mogliśmy użyć tej umiejętności w ruchu. Aktualnie nie ma takiej możliwości przez co jesteśmy łatwym celem dla przeciwnika. Wystarczy, że poczekają aż umiejętność się skończy po czym mogą nas ogłuszyć itd. Uciekając również nie możemy już zablokować ataku gdyż musimy się zatrzymać. Owszem jest opcja ogłuszenia wroga ale nawet mi się to jeszcze nie udało.

[E Szermierka] Dawniej umiejętność napędzająca tę postać podczas gdy nie mieliśmy superumiejętności lub nie chcieliśmy jej używać. Aktualnie jeśli przeciwnik będzie twardy oraz w pełni życia ta umiejętność jest bezużyteczna.

[R Wielkie Wyzwanie] No i w końcu doszliśmy do sedna sprawy. Niegdyś wspaniała umiejętność nazywana przez graczy "NOOBSKĄ" lub "OP" lecz to głównie dzięki niej nie ginęlismy w sekundę. Aktualnie aby użyć tej superumiejętności podczas walki drużynowej powinniśmy chyba kupować przedmioty pod przeżywalność, gdyż w jaki sposób mamy uderzyć przeciwnika od czterech stron świata gdy on cały czas się porusza, ogłusza nas, wokół nas pełno przeciwników, chaos, nie wiadomo co się dzieje i dalej to już chyba nie trzeba się na ten temat wypowiadać. W sytuacji jeden na jeden jeszcze jakoś można przeboleć tę umiejętność.

Podsumowując. Fiora w teorii to fajna odświeżona bohaterka ze świetną mechaniką, lecz w praktyce zastosowanie ich to jest jakiś koszmar. Obstawiam, że jak najszybciej ukaże się aktualizacja poprawiająca te umiejętności gdy tylko RIOT zauważy, że nikt tym nie ma zamiaru grać a umiejętności są denne jak... no właśnie nawet ja nie wiem jakiego słowa tu należałoby zastosować gdyż szkoda obrażać jaką kolwiek rzecz.

Nie obrażam ani nie mam nic do osób, które nadal będą uważały tę postać za dobrą bo ja również mam zamiar nią sobie więcej zagrać ze względu na fajną zabawe. Ale nie warzcie się wybierać jej na rankedzie i broń boże osiągnijcie jeszcze statystyki w okolicach 0/11.

Pozdrawiam.

Riot robiąc reworka fiory chyba myślał ze będziemy grać z botami haha 

Tej zasranej pasywki nie idzie zbić jak przeciwnik jest mobilny E w late uselles a na ulcie będąc papierowym jest dobrze jak zbijemy przynajmniej 2 te cośki...

Na tanka sie nieżle ta fiora nadaje :D

Opublikowano

Nie podoba mi się. O wiele bardziej użyteczna była stara fiora.. Trzeba było wyczekać na dobry moment, żeby zabić.. Tutaj kij wie co ma się zrobić.. Bynajmniej ja nie rozumiem tej postaci..

Opublikowano

Nie grałem, ale wydaje mi się, że została osłabiona. Wczoraj na nią grałem i miała staty 1/10. Nigdy nie widziałem tak słabej fiorki :D

Opublikowano

Ja myślę że nowa Fiora jest słabsza od starej, ale nowa ma tez swoje plusy. Fiora teraz nie ma praktycznie prawa dać sobie rady na postacie typu lb, liss, zed itp ponieważ aby użyć ulta potrzebuje czasu a te postacie jej go nie dadzą, ale jest za to mobilniejsza niż poprzednia. Myślę jednak że fiora jak nie była grana tak nie będzie nadal (przynajmniej do patcha w którym ją zbuffują) wybierana na lcs, innych turniejach tak jak i w soloQ (chyba że jakiś świr zacznie ją mainować bez obrazy)

Opublikowano

Nowa jest strasznie silna, fakt faktem R troche słabesze ale dajesz r na enemy carry on szybko ginie i macie free R janny ;) Pasywka i E to łatwe wygranie wymiany na lini :) Q to escape a W z dobrym refleksem ratuje dupe. Jak dla mnie o wiele lepsza, zagrałem nią i... hohoho super ale animacja chodzenia troche 2/10

Opublikowano

Strasznie skillowa teraz jest, dużo osób widzę feedują nią na soloQ, ale myślę że z czasem ludzie ją ogarną :) dobry ult ma jeśli chodzi o team, więc może będzie pickiem na trochę wyższe elo, ale jak na razie jej nie widzę na rankedach. 

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Kiedyś dobrze działała przeciwko papierowym postaciom, teraz wydaje mi się, że lepsza jest przeciwko tankom.

Btw. jak wczoraj grałem na nią rivenką to fakt zmiotłem ją, ale oczy zrobiły mi się jak pięć zlotych kiedy zauważyłem, że zablokowała swoim "w" mojego ignite'a.

giphy.gif

Opublikowano

Kiedyś dobrze działała przeciwko papierowym postaciom, teraz wydaje mi się, że lepiej działa na tanki.

Btw. jak wczoraj grałem na nią rivenką to fakt zmiotłem ją, ale oczy zrobiły mi się jak pięć zlotych kiedy zauważyłem, że zablokowała swoim "w" mojego ignite'a.

Tak też myślę że na tanki bd lepiej działać bo masz więcej czasu aby ze wszystkich stron zaatakować jak ulti rzucisz, a co do tego zablokowanego ignita to pierwsze słysze aby jakaś postać mogła blokować summonery

Opublikowano

Tak też myślę że na tanki bd lepiej działać bo masz więcej czasu aby ze wszystkich stron zaatakować jak ulti rzucisz, a co do tego zablokowanego ignita to pierwsze słysze aby jakaś postać mogła blokować summonery

"Fiora parries ALL incoming damage and disables for a short time (...)" Użyłem na niej podpalenia, kiedy castowała tą umiejętność.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...